مقالات آرتیمان وب

آموزش ساخت سایت مپ یا نقشه سایت

آنچه می خوانیم…

شما به عنوان فردی که وبسایتی طراحی میکنید و میخواهید که وبسایت شما رتبه و rank بالاتر و بهتری بگیرد، باید سعی کنید از نکات مربوط به سئو(SEO)  استفاده کنید.

برای مثال ساخت سایت مپ یکی از بهترین روش هایی هست که به بهبود استراتژی سئو سایت شما کمک میکند. چرا که به گوگل و سایر موتورهای جستجو کمک میکند تا صفحات وبسایت شما را پیدا کنند.

البته تنها داشتن سایت مپ به این معنا نیست که شما میتونید رتبه بالایی در گوگل به دست بیارید، بلکه صرفا مقدمه‌ای و ایجاد کننده بستری است برای سریع تر رسیدن صفحات و کلمات شما به رتبه های مورد نظرتان، در سرچ گوگل است.

ما در تیم آرتیمان وب، شرکت سئو و طراحی سایت، در ادامه این مقاله به معرفی و توضیح بخش های زیر میپردازیم…

  • سایت مپ چیست؟
  • چرا باید سایت مپ ایجاد کنیم؟
  • چگونه سایت مپ بسازیم ؟
  • یک سایت مپ چگونه خوب به نظر میرسد؟
  • تفاوت XML و HTML

نقشه سایت یا سایت مپ چیست؟

سایت مپ همانند نقشه یک شهر یا مکان تمامی راه‌ها و صفحات سایت شما را به موتورهای جستجو معرفی می‌کند.

سایت مپ یا نقشه سایت درواقع فهرستی از صفحات وبسایت شما است؛ حاوی اطلاعات صفحات، تصاویر، ویدیوها و سایر موارد که به صورت سازماندهی شده آنها را نشان میدهد و معمولا به صورت طرح کلی یا نمودار انجام می‌شود .

سایت مپ اهمیت صفحات وبسایت شما و روابط آنها را به موتور جستجو میگوید تا موتور جستجو بتواند به صورت هوشمند در طول نوشته های سایت شما بخزد و سریع تر اطلاعات را در اختیار سرچ کنندگان بگذارد.

هزینه سئو سایت

طراحی سایت مپ به دو صورت XML و HTML است.

چرا باید سایت مپ ایجاد کنیم؟

نقشه سایت میتواند به شما کمک کند تا ببینید کدام بخش از وبسایت شما دارای محتوای زیاد و کدام بخش بسیار کم است و با این کار به شما کمک میکند تا یک وبسایت متعادل داشته باشید.

علاوه بر آن باعث میشود تا ربات های جستجوگر بتوانند راحت‌تر و سریع‌تر وبسایت شما را پیدا کنند و در صفحات مختلف آن حرکت کنند.

هنگامی که یک خزنده سایت یا Web crawler در سایت مپ شما حرکت میکند، می‌تواند تمام داده‌های شما را بخواند و سپس صفحات شما را  بر اساس آن فهرست کند و در نتیجه شانس شما را برای افزایش رتبه شما در صفحات نتایج موتورهای جستجو افزایش میدهد.

بدون یک سایت مپ مناسب ربات‌ها تمام صفحات مهم شما را نمی‌بینند و بدتر فکر میکنند محتوای تکراری دارید و همین باعث می‌شود به رتبه صفحه شما آسیب برسد .

طراحی سایت فوری

چگونه نقشه سایت بسازیم؟

مهم ترین بخش تحقیق و برسی صفحات وبسایت شماست.شما باید آنها را با توجه به ارزش و اهمیت‌شان رتبه بندی کنید.

مهم ترین قسمت سایت، صفحه اصلی است، پس شما باید از خود، بپرسید که از صفحه اصلی باید به کجا لینک دهید؛ اگر همین الان هم جواب را در ذهن دارید، یعنی منو سایت شما همین الان هم به همین ترتیب چیده شده است.

اما وقتی پای سئو وسط می‌آید ارزش صفحات باهم برابر نیست، در طی این کار شما باید عمق وبسایت خود را بشناسید و بدانید هرچه صفحه‌ای  از صفحه اصلی دورتر باشد رتبه گرفتن آن صفحه سخت‌تر میشود.

پس شما باید سلسله مراتبی رو بر اساس ارزش صفحات بسازید. و برای مشخص کردن ارزش صفحات شما میتوانید از شماره گذاری استفاده کنید. از 0.00 تا 1.00  که هرچه عدد به 1 نزدیک تر باشد ارزش آن بالاتر است.

توجه داشته باشید که برای صفحات از اعداد یکسان استفاده نکنید، چرا که گوگل نمیتواند تشخیص دهد کدام یک مهم‌تر است.

برای مثال:

صفحه اصلی – 1.00

صفحات فرود اصلی – 0.90

سایر فرود ها – 0.85

پست های دیگر – 0.65

طراحی سایت پزشکی

روش های ساخت سایت مپ

سایت مپ ها معمولا به چند روش ساخته می شوند:

ساخت سایت مپ به صورت دستی

اولین روش که سخت ترین روش هم هست ساخت سایت مپ به صورت دستی است یعنی شما با استفاده از تگ های زبان xml خودتان به صورت دستی اقدام می کنید به ساخت سایت مپ و در ان روش شما تک تک آدرس صفحات را باید وارد این فایل کنید.

  مهمترین نکات قبل از راه اندازی فروشگاه اینترنتی

استفاده از سایت های ساخت نقشه سایت

روش دوم به این شکل است که شما می توانید از یک سری از سایت هایی که در این حوزه فعالیت دارند، استفاده کنید. شما آدرس صفحه اصلی سایت خودتان را در این سایت وارد کرده و این سایت با توجه به منو و ساختار سایت شما،  برای سایت نقشه سایت یا سایت مپ طراحی می کند.

ساخت نقشه سایت با استفاده از پلاگین های سئو

روش سوم که برای وردپس استفاده میشود استفاده از پلاگین های سئو و یا پلاگین های ساخت سایت مپ می باشد. در این روش همه کارها به صورت اتوماتیک و بسیار هم راحت انجام میشوند.

سایت مپ یک فایل متنی است که معمولا برای ساخت این فایل متنی، از فرمت و دستور نوشتار XML  استفاده می شود. حالا سوال اصلی این است:

 چرا فرمت xml؟

از آنجاییکه فرمت  XML  مورد تایید همه موتور های جستجو است، شما با این فرمت می توانید سایت مپ خودتان را به همه موتور های جستجو معرفی کنید.  همچنین فرمت  xml یک زبان نشانه گذاری است که دقیقا وظیفه اش توسعه و تحلیل اطلاعات می باشد.

 

مراحل ساخت سایت مپ در سئو

  1. اهمیت نقشه سایت را بشناسید: بدانید که چرا نقشه سایت برای بهینه سازی موتور جستجو و تجربه کاربر ضروری است.
  2. سلسله مراتب وب سایت خود را ترسیم کنید: بخش های اصلی وب سایت خود را شناسایی کرده و یک ساختار بصورت یک سلسله مراتب ایجاد کنید.
  3. گنجاندن تمام محتوا در نقشه سایت: صفحات وب، پست های وبلاگ، تصاویر، ویدئوها و سایر انواع محتوای مرتبط را در نقشه سایت خود قرار دهید.
  4. فرمت XML  را انتخاب کنید: نقشه سایت XML را انتخاب کنید که برای موتورهای جستجو طراحی شده است و حاوی اطلاعات حیاتی در مورد URL های شما است.
  5. از Sitemap Generators استفاده کنید: از ابزارها یا افزونه های آنلاین برای ایجاد نقشه های XML برای وب سایت خود استفاده کنید.
  6. اولویت بندی URL ها: سطوح اولویت را به URL ها در نقشه سایت خود اختصاص دهید تا اهمیت آنها را مشخص کنید.
  7. Include Last Modification Dates: آخرین تاریخ اصلاح را برای هر URL مشخص کنید تا موتورهای جستجو را از به روز رسانی مطلع کنید.
  8. ارسال به Webmaster Tools: از کنسول جستجوی گوگل و سایر ابزارهای وب مستر موتور جستجو برای ارسال نقشه سایت XML خود استفاده کنید.
  9. به طور منظم نقشه سایت خود را به روز کنید: هر زمان که محتوای جدیدی اضافه می شود یا تغییراتی ایجاد می شود، نقشه سایت خود را متناسب با آن به روز کنید.
  10. بررسی خطاها: مطمئن شوید نقشه سایت شما بدون خطا است و از فرمت XML به درستی پیروی می کند.
  11. نظارت بر نمایه سازی: بررسی کنید که موتورهای جستجو چگونه وب سایت شما را پس از ارسال نقشه سایت ایندکس می کنند.
  12. نقشه سایت را در وب سایت خود یکپارچه کنید: برای کمک به کاربران در ناوبری، پیوندی به نقشه سایت خود در پایین صفحه قرار دهید.

 

یک نقشه سایت خوب چگونه است؟

مهم ترین بخش،در یک سایت مپ خوب،  اولویت بندی و ارزش گذاری در سایت مپ است و سپس یک سایت مپ خوب باید شامل تمامی محتوای سایت نیز باشد. استفاده از نقشه های XML و به روز رسانی منظم در نقشه سایت نیز از عوامل مهم در بررسی یک نقشه سایت خوب است.

یکی دیگر از بخش های مهم یک سایت مپ کم عمق بودن آن است یعنی فرد بتواند در سایت شما، حداکثر با 3 کلیک به صفحه مورد نظر برسد، پس اگر دیدید محتوای مطالب زیاد است بهترین کار این است که از چندین سایت مپ استفاده کنید و آنها را به هم مرتبط کنید.

 

تفاوت XML و HTML در نقشه سایت

Sitemaps ساختار پیچیده ای ندارند و شما می توانید به راحتی آنها را ایجاد کنید. البته در ایجاد HTML Sitemaps نکته ای وجود دارد که باید زمانی که در هنگام استفاده از سایت مپ باید در نظر داشته باشید و آن این است که پس از آن که صفحه ای ایجاد می کنید یا صفحه ای را حذف می کنید، نقشه را هم آپدیت کنید. در صورتی که سایت شما از ایجاد نقشه داینامیک پشتیبانی نمی کند، در این صورت باید تنظیمات را به صورت دستی اعمال کنید.

  معیارهای انتخاب قالب مناسب برای هاست

اگر بخواهیم نقطه مقابل HTML Sitemaps را معرفی کنیم، باید به XML sitemaps اشاره کنیم. مزیتی که این نوع سایت مپ دارد، این است که بیشتر موتورهای جستجو از آن برای پردازش کردن موتورهای جستجو استفاده می کنند. اگر بخواهید که نقشه سایتتان را در اختیار موتورهای جستجو قرار دهید، بهتر است که از قالب XML استفاده کنید، چرا که بیشتر موتورهای جستجو برای خواندن نقشه سایتتان، قادر به درک این زبان هستند.

 

  ویژگی نقشه سایت XML نقشه سایت HTML
قابل خزیدن توسط موتورهای جستجو آره آره
توسط بازدیدکنندگان انسانی بخوانید خیر آره
حداکثر اندازه 50000 URL یا 10 مگابایت فشرده نشده نامشخص، اما آن را کاربر پسند نگه دارید
قالب فایل XML (متن ساده) صفحه وب (می تواند زیبا باشد)
لینک شده از فایل Robots.txt ناوبری سایت (پانویس)
می توان به صورت دستی به موتورهای جستجو ارسال کرد آره بله، به عنوان یک URL معمولی
برای سئو توصیه می شود آره آره

 

آنچه گفتیم…

در نتیجه، نقشه سایت به عنوان یکی از ابزارهای بسیار حیاتی در ساخت و مدیریت وب‌سایت‌ها، نقش مهمی در بهبود سئو و تجربه کاربری ایفا می‌کند. از طریق تعیین ساختار و ارتباط بین صفحات وب‌سایت، نقشه سایت به موتورهای جستجو اطلاعات دقیقی از وب‌سایت ارائه می‌دهد و در نتیجه به بهبود رتبه‌بندی و نمایش وب‌سایت در نتایج جستجو کمک می‌کند. همچنین، تجربه کاربری را بهبود می‌بخشد و کاربران را در دسترسی به محتواهای مورد نیاز به سرعت و به صورت منظم یاری می‌رساند.

طراحی سایت شرکتی

با استفاده از نقشه سایت، شما می‌توانید عملکرد وب‌سایت خود را به صورت مداوم پیگیری کرده و بهینه‌سازی‌های لازم را اعمال کنید. در مجموع، این ابزار قدرتمند به وب‌مستران و برنامه‌نویسان ابزاری قدرتمند برای بهبود کیفیت و عملکرد وب‌سایت‌ها و در نهایت افزایش بازدیدکنندگان و موفقیت در دنیای اینترنتی ارائه می‌دهد.

4.3/5 - (3 امتیاز)

1402-06-28

1:49 قبل از ظهر

نوشته شده توسط تیم سئو آرتیمان وب

تیم سئو آرتیمان وب

این مقاله به کوشش تیم سئو آرتیمان وب تهیه شده است. شرکت دیجیتال مارکتینگ آرتیمان وب با بیش از 14 سال سابقه فعالیت در زمینه های طراحی وب سایت، طراحی گرافیک، سئو و بهینه سازی وب سایت با هدف گسترش، رشد و ایجاد کاربران هدف برای مجموعه ها در حال فعالیت می باشد.

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

مقالات مفید

اسکیما چیست؟
اسکیما چیست؟

اسکیما چیست؟ آیا می دانید اسکیما چیست؟ می‌دانستید که اسکیما در رتبه‌بندی وبسایت شما در صفحه نتایج موتور جستجو تاثیرگذار است؟

خدمات شرکت