مقالات آرتیمان وب

www or non-www

آدرس سایت با www یا بدون www

هنگامی که آدرس سایت خود را در نوار آدرس مرورگر تایپ می کنید با www نمایش داده می شود یا بدون www ؟ آیا استفاده از www یا استفاده نکردن از www تاثیری بر سئوی سایت شما دارند؟ موتورهای جستجو کدام را ترجیح می دهند؟ برای مشاهده پاسخ این سوالات، تا انتهای مقاله با آرتیمان وب، شرکت سئو و طراحی سایت همراه باشید.

زمانی که در یک موتور جستجو مانند گوگل در حال گشت و گذار هستید، ممکن است با سایت‌هایی برخورد کرده باشید که از پیشوند «www» در آدرس URL خود استفاده نمی‌کنند (یا در اصطلاح non-www هستند). مثلا آدرس سایت های معروفی مانند:

با www شروع می شوند. در مقابل سایت محبوب توییتر، یک سایت بدون www است که اینطور نمایش داده می شود:

به نظر شما آیا اهمیتی دارد که سایتی از URL های www یا بدون www استفاده کند؟ آیا استفاده از یکی در مقابل دیگری تأثیری در سئو دارد؟ ابتدا بهتر است با این اصطلاحات آشنا شویم.

تعریف اصطلاحات www و non-www

اصطلاحات “www” و “non-www” اغلب برای توصیف اینکه آیا URL سایتی شامل “www” است یا خیر استفاده می شود. شبکه جهانی وب (WWW) مجموعه گسترده ای از اسناد متنی و فایل های چند رسانه ای را توصیف می کند که می توان با استفاده از اینترنت به آنها دسترسی داشت. URL یا آدرس وبسایت، توسط سرور نام (name server) به یک آدرس IP ترجمه می شود که مرورگر شما برای ارائه صفحه وبسایت به آن متصل می شود.

با شروع اینترنت، همه وب سایت ها دامنه های خود را با www شروع کردند. اما چندین سال پیش، سایت‌های بیشتری شروع به استفاده از دامنه‌های غیرwww کردند، زیرا رفتار کاربران در طول این سالها تغییر کرد. دامنه غیرwww اغلب به عنوان URL برهنه شناخته می شود.

www یا غیر www

آیا استفاده از دامنه غیر www بهتر از دامنه www است؟

به طور خلاصه باید بگوییم مهم نیست که از کدام نوع برای آدرس سایت خود استفاده کنید. مطلقاً هیچ مزیتی برای سئو در انتخاب یکی بر دیگری وجود ندارد. حتی گوگل گفته است که همه چیز به ترجیحات شما بستگی دارد. آنچه مهم است این است که با آنچه در زمان راه اندازی وب سایت خود انتخاب کرده اید، سازگار باشید. به عبارت دیگر، آدرس سایت خود را برای افزودن www یا حذف www تغییر ندهید. در ادامه با مزایا و معایب استفاده از هر کدام از آنها می پردازیم.

اگر نسخه “بدون www” را به عنوان نسخه ترجیحی سایت انتخاب می کنید، نباید دامنه www سایتتان را ایندکس کنید. بیایید یک مثال بزنیم. سایت https://frontier.com را در نظر بگیرید. این سایت یک سایت غیر www است. هنگامی که در نوار جستجو www.frontier.com را تایپ می کنید، یک ریدایرکت 301 انجام می شود به سایت https://frontier.com. یعنی شما به سایت بدون www هدایت می شوید.

اگر Frontier هر دو نسخه را ایندکس می کرد، به طور بالقوه باعث یک مشکل محتوای تکراری می شد و ارزش سایتش در هر دو نسخه تقسیم می‌شد. طبق نتایجی که از سایت Ahref بدست آمده است برداشت می شود که نسخه www دارای بک لینک ها، دامنه های ارجاع دهنده و ترافیک ارگانیک کمتری است. این به این دلیل است که به دامنه بدون www هدایت می شود. Frontier از هر دو نسخه استفاده می کند که کار درستی است.

اگر شما هم می خواهید از هر دو نسخه استفاده کنید، مطمئن شوید که از تغییر مسیر 301 به نسخه ترجیحی خود استفاده می کنید. نه تغییر مسیر 302. این به این دلیل است که ریدایرکت 302، رتبه صفحه را به صفحه هدایت شده منتقل نمی کند. مدتی پیش یک سایت معروف ورزشی به نام https://extreme.com یک تغییر مسیر 302 از نسخه غیر www به نسخه www انجام داد. نتیجه آن، از دست دادن مقداری اعتبار و ترافیک دامنه بود. کار درست این بود که extreme.com باید از یک تغییر مسیر 301 استفاده می کرد.

وقتی تغییر مسیرهای درستی را انجام می دهید، تجربه کاربری خوبی را برای کاربران خود ایجاد می کنید. زیرا صرف نظر از اینکه کاربر چه چیزی را در نوار جستجو برای رسیدن به سایت شما تایپ می کند، گوگل و سایر موتورهای جستجو دامنه مورد نظر را تشخیص می دهند و به همین ترتیب اعتبار دامنه شما را بر این اساس افزایش می دهند.

سفارش طراحی سایت

از نسخه www استفاده کنم یا بدون www؟

پاسخ واضح است: یکی از این دو!

این امکان وجود دارد که دامنه‌های www منسوخ شوند زیرا اکثر مردم هنگام جستجوی یک وب‌سایت، زحمت تایپ www را به خود نمی دهند. این روزها نه تنها در تبلت ها بلکه در مرورگرهای تلفن همراه مانند Google Chrome پنهان شدن «www» به طور پیش فرض رایج تر شده است، که باعث می شود در آینده منسوخ شود.

فقط هنگامی که تصمیم گرفتید از کدام یک استفاده کنید، مطمئن شوید که همه URL های نقشه سایتتان و لینک های داخلی سایت شما از نسخه دلخواه شما پیروی می کنند و اگر می توانید آنها را کنترل کنید، بک لینک های شما نیز باید ثابت باشند (یا با www یا بدون www).

بررسی دو نسخه www و غیر www از نظر سئو

بررسی دو نسخه www و غیر www از نظر سئو

موتورهای جستجو سایت های www یا غیر www را ترجیح نمی دهند و آن را به عنوان یک عامل رتبه بندی سایت در نظر نمی گیرند. بنابراین برای سئو، انتخاب یکی مهمتر از دیگری نیست. آنچه مهم است پیکربندی مناسب یکی از این نسخه ها است، نه هر دو نسخه. پیکربندی اشتباه www یا non-www می تواند منجر به جریمه های SEO شود.

  تفاوت سئو on-page و off-page

خطر محتوای تکراری برای سئو

داشتن هر دو نسخه www و غیرwww  یک صفحه یا پست می تواند محتوای تکراری در نظر گرفته شود و به سئو سایت آسیب برساند. محتوای تکراری محتوایی است که در همان وب سایت و یا در وب سایت های دیگر تکرار می شود. برخی از همپوشانی های محتوا همیشه در هر وب سایتی اتفاق می افتد. با این حال، استفاده از هر دو نسخه www و non-www، یعنی دو نسخه کامل و دقیق از هر صفحه، پست و آرشیوها. این اساساً یک کپی از کل وب سایت شما ایجاد می کند یکی در www.yoursite.com و دیگری در yoursite.com. اگر پروتکل های HTTP و HTTPS را نیز در وب سایت خود مجاز کنید، این موضوع پیچیده تر می شود.

به زبان ساده، داشتن دو نسخه از وب سایت شما باعث سردرگمی موتورهای جستجو می شود. موتورهای جستجو برخی از صفحات شما را در دامنه www و برخی دیگر را در دامنه غیر www فهرست می کنند. شما نمی خواهید نیمی از اعتبار دامنه خود را بر روی نسخه www و نیمی دیگر را بر روی non-www پایه ریزی کنید. گوگل نه تنها در مورد اینکه کدام نسخه را ایندکس و رتبه بندی کند گیج می شود، بلکه ممکن است هر دو نسخه را جریمه کرده و رتبه شما را کاهش دهد. این منجر به کاهش ترافیک جستجو و عملکرد وب سایت شما می شود.

آیا می توانم از هر دو نسخه www و غیر www استفاده کنم؟

از نظر فنی می توانید در دامنه خود از هر دو نسخه غیر www و www استفاده کنید اما اینکار توصیه نمی شود. در واقع گوگل این دو نسخه را به عنوان دو سایت مجزا خواهد دید. اگر هر دو نسخه ایندکس شده را دارید، باید هر دو سایت را در سرچ کنسول گوگل راه اندازی و نگهداری کنید. ولی با این کار با احتمال مواجه شدن با مشکل محتوای تکراری و کاهش ارزش لینک ها روبرو می شوید که برای سئو سایت شما بسیار مضر است.

این کار به طور بالقوه می‌تواند به رتبه بندی موتور جستجوی شما آسیب برساند، بنابراین باید یکی از دو نسخه را انتخاب کنید و به آن پایبند باشید. ترجیح شخصی من استفاده از www است زیرا اکثر سایت‌ها از آن استفاده می‌کنند و زمانی که سایت‌ها به شما لینک می‌دهند، تمایل دارند به نسخه www لینک دهند. اگر به دلایل فنی نیاز دارید که هر دو نسخه سایت ایندکس شوند و تمایل به استفاده از ریدایرکت 301 را ندارید می توانید از تگ کنونیکال استفاده کنید.

تگ کنونیکال یک تگ HTML است که از بروز محتوای تکراری یک صفحه سایت یا دامنه برای گوگل جلوگیری می کند. به این ترتیب به گوگل علامت می‌دهید: «می‌دانم که یک نسخه تکراری با سایت غیر www دارم و بنابراین از برچسب‌ کنونیکال استفاده کردم که به نسخه www در سایت غیر www اشاره می‌کنند».

نکته مهم: مهم است که توجه داشته باشید که گوگل با قوانین کنونیکال به عنوان توصیه رفتار می کند و نه دستورالعمل. در نتیجه، هر دو نسخه وب سایت همچنان می توانند ایندکس شوند.

نمونه کار سئو سایت

مزایا و معایب www و Non-www

مزایا و معایب www و non-www

در حالی که می توان از نسخه غیر www یا www استفاده کرد، اما هر کدام مزایا و معایبی دارند که در زیر به آنها اشاره شده است. این موارد می توانند به شما کمک کنند تصمیم بگیرید که از کدام یک استفاده کنید:

  • مزایای نسخه www

نسخه www به شما کنترل بیشتری بر روی کوکی های زیر دامنه یک سایت خاص به شما می دهند. فرض کنید شما یک دامنه www.abc.com دارید و اگر کوکی هایی برای آن تنظیم کنید، آن کوکی ها به همه زیر دامنه ها منتقل می شوند. برای مثال برای زیر دامنه‌های x.www.abc.com و y.www.abc.com، کوکی‌ها به آن‌ها نیز منتقل می‌شوند.

افزودن پیشوند www به شما این امکان را می دهد که کوکی های خود را به دامنه اصلی خود محدود کنید تا هیچ کوکی دیگری وجود نداشته باشد که به زیر دامنه های دیگر منتقل شود. بنابراین، برای یک وب سایت با زیر دامنه های متعدد، خوب است از URL های www استفاده کنید تا بتوانید کوکی ها را برای هر کدام محدود کنید.

یکی دیگر از مزایای استفاده از www این است که زیر دامنه های www در مورد DNS بسیار انعطاف پذیرتر هستند. بنابراین، می توانید از شبکه های تحویل محتوا (CDN) به روشی بسیار ساده تر استفاده کنید.

  • معایب نسخه www

در حال حاضر، شما نکات منفی کمی برای این نسخه دارید. این امکان وجود دارد که در نهایت دامنه‌های www منسوخ شوند زیرا اکثر مردم هنگام جستجوی یک وب‌سایت زحمت نوشتن www را به خود نمی‌دهند.

گوگل www را از URL نمایش داده شده در مرورگر کروم خود پنهان می کند. در موضوعی درباره این تصمیم، یکی از کارکنان گوگل اظهار داشت که “www” اکنون به عنوان یک زیر دامنه “بی اهمیت” در نظر گرفته می شود و به این ایده که ممکن است در آینده نزدیک منسوخ شود، انرژی می دهد.

  • مزایای نسخه غیر www یا non-www

دامنه‌های غیرwww آسان‌تر به خاطر سپرده می شوند و تایپ و جستجوی آنها ساده تر است که این موضوع برای دریافت ترافیک مستقیم، عالی است. این واضح ترین و قوی ترین مزیت نسخه non-www است.

اکثر مردم وب سایت ها را بدون تایپ www جستجو می کنند، بنابراین در نهایت دامنه های www ممکن است به تدریج حذف شوند و non-www ممکن است در آینده ای نزدیک، برجسته تر شوند. علاوه بر این، www فقط یک پیشوند است که در سال های اولیه، زمانی که اینترنت برای اولین بار راه اندازی شد استفاده می شد و امروزه استفاده از آن ضروری نیست. همچنین، اگر نیازی به محدود کردن کوکی‌های خود ندارید، می‌توانید دامنه غیر www را انتخاب کنید.

  • معایب نسخه غیر www یا non-www

در این نسخه هیچ گزینه ای برای محدود کردن کوکی ها به روت دامین وجود ندارد. با این حال، اگر زیردامنه های شما به هر حال تصاویر را در همان دامنه اصلی میزبانی می کنند، اهمیت زیادی ندارد. همچنین، دامنه‌های غیرwww، سوابق CNAME ندارند، بنابراین نمی‌توانید ترافیک را از یک سرور به سرور دیگر هدایت کنید. این قابلیت زمانی مفید است که یک سرور بیش از حد بارگیری شود و شما باید ترافیک را به یک سرور سالم هدایت کنید که برای وب سایت های غیر www، نمی توانید این کار را انجام دهید. این موضوع همچنین کار یک شبکه تحویل محتوا را برای چنین دامنه هایی دشوار می کند.

  فاکتورهای مهم رتبه بندی سایت در گوگل

مقایسه www و non-www

برای نتیجه‌گیری باید گفت دامنه‌های www دارای مزایای ذاتی هستند که دامنه‌های غیر www ندارند. با این حال، این مزایا فقط در مورد وب‌سایت‌های بزرگی که دارای چندین زیر دامنه و سرورهای زیادی هستند اعمال می‌شود. در مورد یک وب سایت کوچک، فرقی نمی کند که از چه نوع دامنه ای استفاده می کنید زیرا که یک نسخه غیر www مانند نسخه www کار می کند.

استدلال دیگر این است که همه می‌خواهند وب‌سایتشان رشد کند و به جای اینکه کوچک فکر کنند، باید برای گسترش آن آماده شوند. بنابراین، حتی اگر اکنون یک وب سایت کوچک دارید، باید برای رشد آن در آینده آماده باشید. این موضوع یک انتخاب شخصی است.

چه زمانی استفاده از نسخه www ضرورت دارد؟

چه زمانی استفاده از نسخه www ضرورت دارد؟

فرض کنید تصمیم گرفتید نسخه غیر www داشته باشید و روت دامین و نام میزبان خود را به همان آدرس IP که از ارائه دهنده هاست خود دریافت کرده اید نگاشت کرده اید. این کار با استفاده از یک رکورد نوع A انجام می شود و رکورد DNS آن به این شکل است:

yoursite.com. IN A 192.0.2.0

www.yoursite.com. IN A 192.0.2.0

همه چیز تا اینجا خوب به نظر می رسد. حال فرض کنید روزی وب سایت شما به طور قابل توجهی رشد خواهد کرد و شروع به جذب هزاران یا حتی میلیون ها بازدیدکننده در روز خواهد کرد. یک سرور تنها نمی تواند چنین بار افزایشی را تحمل کند و به همین دلیل است که وب سایت های بزرگی مانند ویکی پدیا، آمازون و فیس بوک دامنه خود را به یک آدرس IP نگاشت نمی کنند.

در عوض، آنها به شبکه های تحویل محتوا (CDN) برای ارائه سریع و ایمن محتوا به میلیون ها کاربر خود متکی هستند. بنابراین، شما به طور طبیعی می خواهید از CDN نیز استفاده کنید. اینجاست که محدودیت های فنی نسخه های www و non-www مهم می شوند.

مدیریت بارهای اضافه

با توجه به مشخصات DNS، دامنه های ریشه همیشه باید به یک آدرس IP اشاره کنند. اما برای استفاده از CDN ها، باید وب سایت خود را به یک دامنه CDN نشان دهید، نه به یک آدرس IP. از نظر تئوری، می‌توانید دامنه خود را هم به یک آدرس IP با استفاده از یک رکورد A-type و هم به یک دامنه CDN با استفاده از یک رکورد CNAME نگاشت کنید. اما در اینجا یک قانون DNS دیگر آمده است که می گوید یک رکورد CNAME نمی تواند با دیگر انواع رکوردهای منبع وجود داشته باشد. بنابراین، اگر هر دو را اضافه کنید، رکورد نوع A که به آدرس IP اشاره می کند نادیده گرفته می شود و قانون اول را نقض می کند.

با توجه به اصطلاحات فنی بالا، باید گفت به دلیل نحوه عملکرد درخواست‌های DNS، نمی‌توانید نام میزبان non-www را به دامنه CDN نشان دهید. انجام این کار منجر به خطاهای غیرمنتظره می شود و اجازه نمی دهد وب سایت شما به درستی کار کند. در عین حال، اگر نسخه www را به عنوان نسخه ترجیحی خود انتخاب کنید، هیچ مشکلی در رعایت قوانین DNS نخواهید داشت. شما به سادگی یک رکورد CNAME برای نام میزبان www ایجاد می کنید و آن را به CDN انتخابی خود نگاشت می کنید. و همچنین یک رکورد A برای دامنه ریشه خود اضافه می کنید که به آدرس IP وب سایت شما اشاره می کند.

قیمت طراحی سایت

خلاصه

اگر سایت شما در دو نسخه www و غیر www در دسترس است بهتر است با میزبانی سایت خود تماس بگیرید تا این مشکل را رفع کنند. به طور کلی باید سایت وردپرس خود را طوری پیکربندی کنید که فقط از یکی از این نسخه ها استفاده کند. این کار را می توان به صورت دستی یا با افزونه انجام داد. می توانید یک ریدایرکت 301 برای تغییر مسیر یک نسخه به دیگری انجام دهید. بهتر است یک ریدایرکت 301 از نسخه غیر www به نسخه www انجام دهید تا از مزایای نسخه www بهره مند شوید و هم اینکه کاربران سایت شما بدون تایپ www راحت بتوانند به سایت شما دسترسی داشته باشند. این فرآیند مشابه نحوه هدایت سایت وردپرس خود از HTTP به HTTP است.

اگر مجبور به داشتن هر دو نسخه هستید می توانید از تگ کنونیکال استفاده کنید. تگ‌های کنونیکال، به موتورهای جستجو می گویند کدام URL، نسخه اصلی برای یک سایت یا یک صفحه است. این تگ همچنین به گوگل می گوید که کدام صفحه را باید ایندکس و رتبه بندی کند و اعتبار لینک ها را به کجا انتقال دهد.

4.4/5 - (12 امتیاز)

1401-09-30

4:23 بعد از ظهر

نوشته شده توسط تیم سئو آرتیمان وب

تیم سئو آرتیمان وب

این مقاله به کوشش تیم سئو آرتیمان وب تهیه شده است. شرکت دیجیتال مارکتینگ آرتیمان وب با بیش از 14 سال سابقه فعالیت در زمینه های طراحی وب سایت، طراحی گرافیک، سئو و بهینه سازی وب سایت با هدف گسترش، رشد و ایجاد کاربران هدف برای مجموعه ها در حال فعالیت می باشد.

مقالات پیشنهادی

اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
صدری
5 ماه قبل

واقعا ساده و جامع توضیح دادید. ممنون

فهرست مطالب

مقالات مفید

خدمات شرکت