مقالات آرتیمان وب

تگ noindex چیست و چه کاربردی دارد؟

تگ noindex چیست و چه کاربردی دارد؟

آیا می دانید تگ noindex چیست و چه کاربردی دارد؟ قبل از اینکه یک صفحه در گوگل ظاهر شود، مراحلی را طی می‌کند و اصطلاحاً خزش یا Crawl شده و سپس ایندکس می‌شود. در اصل زمانی که فرد یا مخاطب یک کلمه‌ی کلیدی را جست و جو می‌کند، بر اساس ورود و شباهت ها، نتایجی برای او ظاهر می‌شود که اگر سئو سایت شما به درستی انجام شده باشد و وبسایت دارای زیر ساخت مورد نیاز باشد، صفحه‌ی مورد نظر از وبسایت شما در صفحات اول گوگل خواهد بود.

نو ایندکس یاnoindex  یک دستور یا تگ می‌باشد، که شما با استفاده از آن می‌توانید اجازه‌ی ایندکس از ربات‌های گوگل را بگیرید و این دسترسی را منع کنید. به همین علت زمانی که ربات‌های گوگل وبسایت شما را برای محتوای جدید خزش می‌کنند، با محتوایی که تگ مذکور را دارد مواجه نمی‌شوند. اضافه کردن تگ نو ایندکس روش‌های مختلفی نظیر اضافه در کد‌های html و فایل Robots.txt را دارد. اگر تگ نو ایندکس به درستی استفاده شود، باعث بهتر شدن بهینه‌سازی یک سایت خواهد شد. در این مقاله از آرتیمان وب، شرکت طراحی سایت، می‌خواهیم تگ نو ایندکس و کاربرد آن را توضیح دهیم، پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.

چرا وب سایت ها باید از تگ Noindex استفاده کنند؟

چندین نمونه وجود دارد، که در آن یک تگ noindex می تواند مفید باشد. برای مثال، اگر صفحه‌ای در سایت خود دارید که نمی‌خواهید توسط خزنده‌های جستجو ایندکس شوند، زیرا اطلاعات به روزی ندارد، می‌توانید از یک تگ noindex برای جلوگیری از نمایش آن در نتایج جستجو استفاده کنید. به همین ترتیب، اگر می‌خواهید صفحه‌ای فقط برای بازدیدکنندگانی که وارد وب‌سایت شما شده‌اند قابل دسترسی باشد، می‌توانید از این تگ برای جلوگیری از فهرست‌بندی صفحه توسط خزنده‌های جستجو استفاده کنید.

تگ های Noindex نیز در صورتی مفید هستند، که صفحات در حال تکمیلی دارید که در حال حاضر در وب فعال است. اگر یک تگ noindex را به این صفحه اضافه کنید، خزنده‌های جستجو آن را نادیده می‌گیرند و در نتیجه از به هم ریختن نتایج موتورهای جستجو در زمانی که سایت اصلی خود را راه‌اندازی می‌کنید، جلوگیری می‌کنند.

قیمت طراحی سایت

کاربرد تگ Noindex چیست؟

استفاده از تگ Noindex زمانی اهمیت می‌یابد، که نمی‌خواهیم صفحات خاصی در وب‌سایت در صفحه نتایج موتورهای جستجو ظاهر شوند. تگ نوایندکس در بسیاری موارد خطر جریمه شدن وب‌سایت‌ها را در صورت استفاده از تکنیک های سئو کلاه سیاه مثل محتوای تکراری (Duplicate Content) کم‌تر می‌کند. یعنی وب‌سایت از خطر کاهش رتبه و افت ترافیک نجات پیدا می‌کند.

در زیر کاربردهای تگ Noindex را آورده‌ایم:

  • کم شدن احتمال جریمه وب‌سایت به دلیل محتوای تکراری
  • جلوگیری از نمایش کالاهای با موجودی کم در صفحه نتایج
  • امکان آزمایش صفحات بدون اثرگذاری روی سئو
  • اطلاع به موتور جستجو در مورد صفحات وب کم ارزش
  • ساده و کارآمد کردن وب سایت برای کاربران

کدام یک از صفحات سایت را نوایندکس می‌کنیم؟

معمولا دلایل مختلفی برای جلوگیری از ایندکس یک صفحه وجود دارد. وجه مشترک آن ها این است، که ارزشی برای کاربر موتورهای جستجو ایجاد نمی‌کنند. در ادامه تعدادی از صفحاتی که نوایندکس می‌شوند را بیان می کنیم:

صفحات تشکر

برخی صفحات در سایت برای تشکر از مشتریانی که خرید کرده‌اند، یا کسانی که عضو سایت شده‌اند، ساخته می‌شود. این صفحات به غیر از تشکر از کاربر، هیچ هدف دیگری ندارند. به ‌همین دلیل چنین صفحاتی محتوایی هم ندارند و هیچ ارزشی برای کاربران گوگل ایجاد نمی‌کنند. در نتیجه لازم است اجازه ایندکس ‌شدن به آن ها را ندهید. صفحاتی که موفقیت خرید را به مشتری اعلام می‌کنند هم در این دسته قرار می‌گیرند.

صفحات ادمین و ورود به سایت

احتمالا می‌دانید که صفحات ادمین و ورود به سایت معمولا نباید ایندکس شوند، چرا که برای کاربر خارجی، کاربردی ندارند. اما جالب است بدانید که در حال حاضر تعداد زیادی از صفحات ورود به سایت توسط گوگل ایندکس شده‌اند. اگر نمی‌خواهید جز شما و اعضای مجموعه‌تان کسی به صفحه ورود به سایت دسترسی داشته باشد، باید از متا تگ noindex استفاده کنید. اگر از CMS وردپرس استفاده می‌کنید، جای نگرانی نیست چرا که به صورت پیش فرض این صفحه نوایندکس در نظر گرفته شده است.

  اضافه کردن حالت شب به وردپرس (Dark Mode)

صفحه نتایج جستجو

اگر نمی خواهید تجربه ی کاربر را در زمان جستجو خراب کنید، نباید اجازه بدهید صفحه های نتایج جستجوی داخلی سایت در موتورهای جستجو ایندکس شوند (مثلا فرض کنیم شما به یک کوئری جستجو در سایت لینک میدهید و این لینک در موتورهای جستجو ایندکس می شود). در مورد صفحه نتایج جستجو، هرچند خود صفحه باید noindex باشد، اما لینک های موجود درون صفحه، لینک های ارزشمندی هستند، که نباید آن ها را نوفالو کنیم.

برخی از صفحات خاص سایت

به عنوان مثال تصور کنید، که یک سایت فروشگاهی برای فروش نرم افزار دارید. طبیعتا این نوع محصولات، دارای ابعاد و جنس خاصی نیستند. در نتیجه نیازی به فعال بودن تمام قابلیت‌های ووکامرس نیست. در این شرایط می‌توان صفحات مربوط به ووکامرس را غیرفعال کرد و از صفحات مخصوص خود سایت استفاده کرد. علاوه بر این، در برخی موارد، برخی از صفحات نه برای کاربر و نه برای گوگل چندان مثمر ثمر نیستند. در این شرایط بهتر است، که به کاربرد تگ نوایندکس در سئو توجه داشت و از این متاتگ برای صفحاتی با محتوای غیر مفید، استفاده کرد.

صفحات آزمایشی یا دارای طراحی مجدد

گاهی اوقات به‌دلایل مختلف لازم است صفحاتی از وب‌سایت را مجددا طراحی یا صفحات جدیدی به وب‌سایت اضافه کنیم. یکی از مهم‌ترین موارد استفاده از تگ‌های Noindex زمانی است، که این صفحات هنوز تکمیل نشده‌اند و نمی‌خواهیم کاربران صفحات ناکامل را در صفحه نتایج جستجو مشاهده کنند. استفاده از تگNoindex  کمک می‌کند این صفحات در صفحه نتایج موتور جستجو ظاهر نشوند.

صفحات آرشیو نویسنده

اگر وبلاگ شما تنها یک نویسنده دارد، صفحه آرشیو مربوط به مطالب نوشته شده توسط او با صفحه اصلی وبلاگ یکسان خواهد بود. این موضوع از چشم الگوریتم های گوگل مثل پاندا دور نخواهد ماند و آن را به عنوان یک محتوای تکراری (Duplicate)  به شمار می آورد. در این حالت بهتر است که اصلاً صفحه نویسنده نسازید، اما اگر همچنان دوست دارید صفحه آرشیو نویسنده در وبلاگ شما موجود باشد، بهتر است با استفاده از تگ noindex از فهرست شدن آن جلوگیری کنید.

جمع بندی

با اینکه همواره هدف ما از تولید محتوا و ایجاد صفحات وب، دیده شدن در صفحه نتایج جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو است، گاهی به دلایلی که اکثر آن‌ها به سئو سایت و کسب رتبه بهتر برمی‌گردد ترجیح می‌دهیم صفحات بی‌ارزش یا تکراری سایت خود در جستجوهای کاربران نمایش داده نشود. در این مطلب برای شما توضیح دادیم، که تگ noindex چیست و چه کاربردی دارد و امیدواریم که برای شما مفید واقع شده باشد.

1401-12-01

3:09 بعد از ظهر

نوشته شده توسط تیم سئو آرتیمان وب

تیم سئو آرتیمان وب

این مقاله به کوشش تیم سئو آرتیمان وب تهیه شده است. شرکت دیجیتال مارکتینگ آرتیمان وب با بیش از 14 سال سابقه فعالیت در زمینه های طراحی وب سایت، طراحی گرافیک، سئو و بهینه سازی وب سایت با هدف گسترش، رشد و ایجاد کاربران هدف برای مجموعه ها در حال فعالیت می باشد.

مقالات پیشنهادی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

مقالات مفید

تفاوت بین سئو on-page و off-page
تفاوت سئو on-page و off-page

تفاوت سئو on-page و off-page در دنیای امروز، اکثر مردم انتظار دارند، هر سوالی که به دنبال جواب آن هستند را

خدمات شرکت

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x