ریدایرکت 301 چیست؟

ریدایرکت 301

ریدایرکت 301 چیست؟

بهتر است بدانید، که ریدایرکت به معنی تغییر مسیر می باشد. گاهی در صفحات وب سایت تغییر مسیری صورت می گیرد، که این تغییر مسیر می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. ریدایرکت 301 یک نوع تغییر مسیری می باشد، که خزنده های موتورهای جستجوگر و بازدیدکنندگان سایت آن را به عنوان یک نوع تغییر مسیر دائمی در نظر می گیرند. که اعتبار صفحه قدیمی را به صفحه جدید منتقل می کنند. در این مقاله با ما همراه باشید، تا سوال خود را در رابطه با “ریدایرکت 301 چیست؟” به صورت کامل دریافت کنید.

زمانی که وب سایت را از یک URL به URL دیگری منتقل می کنید، تغییر مسیر 301 یا همان ریدایرکت 301 صورت می گیرد. که نشان دهنده انتقال دائمی یک صفحه وب از یک مکان به مکان دیگر می باشد. که حتما باید در آن اقدامات لازم را انجام دهید، تا اطمینان حاصل کنید، که بازدیدکنندگان سایت موردنظر به مکان مناسب فرستاده می شوند.

چه زمانی به ریدایرکت 301 نیاز است؟

بسیار از سایت ها هستند، که وقتی از فعالیت آن ها سالیان زیادی می گذرد، تصمیم به تغییراتی در سایت خود می گیرند. مانند تغییر آدرس یک صفحه سایت با حفظ محتوا، فعال سازی گواهی SSL، طراحی ظاهری و یا حتی تغییر دامنه سایت. که این موضوع باعث می شود، که آدرس بعضی از صفحات سایت تغییر کند. زمانی که آدرس صفحات تغییر می کند، گوگل آن را به عنوان محتوای جدید شناسایی می کند.

شاید تصور کنید، که یکسان بودن محتوا آن در رتبه سایت تغییری ایجاد نمی کند، که این تصور کاملا اشتباه است. زیرا لینک سازی های خارجی و داخلی آن صفحه به آدرس جدید منتقل نمی شود. که همین موضوع باعث کاهش رتبه در نتایج جستجو و کاهش اعتبار صفحه می شود. راه حل این مشکل، ریدایرکت کردن آدرس قدیمی سایت به آدرس جدید سایت می باشد.

طراحی سایت فوری

انواع ریدایرکت 300

به صورت کلی انواع ریدایرکت های 300 به 3 دسته تقسیم می شوند، که در سطر زیر به آن ها اشاره شده است:

  • ریدایرکت 301

ریدایرکت 301 همان طور که در بالا نیز گفته شد، یک انتقال دائمی می باشد. یعنی ربات های موتورهای جستجو و بازدیدکنندگان به صورت دائم به صفحه جدید منتقل می شوند. یعنی دیگر نمی توانید به URL قدیمی خود بازگردید. زیرا همه اطلاعات URL قدیمی به URL جدید منتقل می شود.

  • ریدایرکت 302

ریدایرکت 302 یک نوع انتقال موقت می باشد. که در آن بازدیدکنندگان را به صورت موقت به صفحه جدید منتقل می کنید. سپس بعد از مدتی می توانید آن ها را به صفحه اصلی منتقل کنید. یعنی زمانی که از ریدایرکت 302 استفاده می کنید، موتورهای جستجوگر هنگام خزیدن در صفحه سایت موردنظر شما پیامی را دریافت می کنند، بر مبنای این که محتوایی که به دنبال آن هستید موقتا در جای دیگری است.

  • ریدایرکت 307

با ظهور نسخه HTTP 1.1 ریدایرکت 307 به عنوان یک ریدایرکت معتبرتر جایگزین ریدایرکت 302 شد. یعنی ریدایرکت 307 نیز یک نوع انتقال موقت است.که در آن بازدیدکنندگان را به صورت موقت به صفحه جدید منتقل می کنید. سپس بعد از مدتی آن ها را به صفحه اصلی منتقل می کنید.

چطور می توان صفحه ای را به آدرس جدید ریدایرکت کرد؟

با توجه به پنل مدیریت هاست و سیسیتم مدیریت محتوای سایت، روش های مختلفی برای ریدایرکت 301 وجود دارد. در سطر زیر به روش های رایج آن اشاره شده است:

  • استفاده کردن از افزونه وردپرس

اگر راه اندازی سایت شما با وردپرس انجام شده است، خیلی راحت می توانید آدرس صفحات قدیمی را به نسخه جدید منتقل کنید. همچنین لازم به ذکر است، که وردپرس برای ریدایرکت 301 افزونه های زیاد و متفاوتی دارد، که رایج ترین آن ها افزونه Redirection 301 و افزونه پرمیوم Yoast می باشد.

ابتدا یکی از این دو افزونه باید نصب و فعال کنید. سپس به صفحه تنظیمات آن بروید، در قسمت “Source URL” آدرس قدیمی و در قسمت ” Target URL” آدرس جدید را وارد کنید.

  • انجام تغییرات دستی در فایل htaccess

یکی از روش های رایج و متداول به خصوص برای سایت هایی که از سرور لینوکس استفاده می کنند، به وجود آوردن تغییرات در فایل htaccess می باشد. برای این که بخواهید به فایل htaccess خود دسترسی پیدا کنید، باید به مکانی که در آن سایت خودتان را در هاست بارگذاری کرده اید، بروید. همچنین لازم به ذکر است، که هر تغییر آدرس نیاز به کدهای اختصاصی دارد.

آیا ریدایرکت 301 موجب کاهش اعتبار صفحه می شود؟

مت کاتز در سال 2013 بر این باور بود، که ریدایرکت 301، 15 درصد از اعتبار صفحه موردنظر را کاهش می دهد. همچنین استفاده از ریدایرکت 301 برای تغییر در پروتکل سایت از http به https، باعث کاهش رتبه سایت می شود. اما در سال 2016 تغییرات بسیار زیادی در قانون انتقال صفحات سایت انجام شد. بعد از این تغییرات مت کاتز در توییتر خود اعلام کرد، دیگر هیچ تاثیر منفی ای در سئو سایت ندارد. همچنین لری پیچ نیز در همان سال 2016 اعلام کرد، که ریدایرکت 301 موجب کاهش اعتبار صفحه نمی شود. علاوه بر این تغییر پروتکل سایت از http به https باعث کاهش رتبه سایت نمی شود.

اما لازم به ذکر است، که ریدایرکت کردن یک صفحه بر صفحه دیگر زمانی قابل انجام است، که هر دو این صفحات از نظر موضوعی کاملا به یکدیگر مرتبط باشند. زیرا اگر این دو صفحه در زمان ریدایرکت صفحات به یکدیگر مرتبط نباشند، اعتبار و ارزش صفحه موردنظر به صفحه جدید منتقل نمی شود.

اشتباهات رایج در ریدایرکت کردن صفحات

همان طور که می دانید از ریدایرکت 301 برای بهبود سئو سایت استفاده نمی شود. اگر به هر دلیلی نیاز داشتید، تا یک صفحه از سایت را به آدرس دیگری منتقل کنید، باید برای حفظ اعتبار و رتبه سایت از ریدایرکت 301 استفاده کنید. که گاهی در انجام این با مشکلاتی رو به رو می شوید، که در سطر زیر به اشتباهات رایج در ریدایرکت کردن صفحات و روش هایی برای درست بودن ریدایرکت 301 اشاره شده است:

  • به ربات های گوگل اشتباه آدرس ندهید

به کمک نقشه سایت به راحتی می توانید ربات های خزنده گوگل را از ساختار محتوای سایت خود آگاه کنید. زیرا معمولا گوگل برای آگاه شدن از تغییرات آدرس های قدیمی از آن استفاده می کند. گاهی پیش می آید، که آدرس قبلی سایت ریدایرکت شده است، اما در نقشه سایت حضور دارد. که این اتفاق باعث می شود، که گوگل به این نتیجه برسد، که سایت شما ساختار مناسبی ندارد. یا حتی ممکن است، که بودجه کراول یا Crawl Budget خود را از دست بدهید. برای حل این مشکل باید صفحاتی را که از ریدایرکت 301 استفاده کرده اند، را پیدا کنید. سپس این صفحات را از نقشه سایت حذف کنید.

  • از ریدایرکت شدن سایت به نسخه HTTPS اطمینان حاصل کنید

معمولا توصیه می شود بعد از راه اندازی سایت بلافاصله گواهی SSL آن فعال شود. زیرا گوگل در رتبه دادن به سایت معیارهای متفاوتی را در نظر می گیرد. همچنین گواهی SSL در بهبود جایگاه سایت بسیار تاثیرگذار است. علاوه بر این سایت امنیت بیشتری را در اختیار بازدیدکنندگان قرار می دهد. بعد از داشتن یک سایت HTTPS باید در مرحله بعدی اطمینان حاصل کنید، از این که بازدیدکننده زمانی که وارد نسخه HTTP  سایت می شود، آیا می تواند با استفاده از ریدایرکت 301 به صورت خودکار به نسخه HTTPS سایت منتقل شود؟ اگر نشد باید دوباره مراحل ریدایرکت را انجام دهید.

  • کاربر و گوگل را وارد گردباد صفحات ریدایرکت شده نکنید

زمانی که یک آدرس به صفحه ریدایرکت شده دیگری، ریدایرکت شود، به آن گردباد ریدایرکت می گویند. این موضوع باعث می شود، که ربات های گوگل نتوانند درست بودن محتوای صفحه نهایی را شناسایی و ایندکس کنند. علاوه براین کاربران را نیز سرگردان می کند.

  • اقدام به شکستن زنجیره صفحات ریدایرکت شده کنید

زمانی که یک آدرس از سایت موردنظر به صورت زنجیره ای به چند آدرس دیگر ریدایرکت شود، زمان زیادی طول می کشد، تا ربات گوگل یا کاربر به صفحه مقصد برسند. درست است، که خزنده های گوگل می توانند زنجیره صفحات را دنبال کنند، تا به صفحات مقصد برسند. اما بهتر است، کاربر با یک ریدایرکت به صفحه مقصد منتقل شود، پایین بودن سرعت دسترسی کاربر به صفحه مقصد باعث می شود، که بازدیدکننده سایت کاهش پیدا کند.

  • ریدایرکت های شکسته را در سایت از بین ببرید

گاهی پیش می آید، که کاربر را به کمک ریدایرکت 301 به آدرس موردنظر منتقل می کنید، اما کاربر بعد از ورود به صفحه موردنظر با صفحه خالی مواجه می شود. در این حالت یعنی کاربر با ریدایرکت شکسته مواجه شده است. یعنی با پیام های خطای 401، 501 و یا 503 مواجه شده اند. که این موضوع بر روی سئو سایت نتیجه منفی ای دارد.

نتیجه گیری

در مقاله بالا به سوال “ریدایرکت 301 چیست؟” به صورت کامل پاسخ داده شده است. به صورت کلی می توان گفت، که اگر به خوبی از ریدایرکت 301 استفاده کنید، علاوه بر تقویت صفحه های هدف، می توانید برای حفظ اعتبار و ادغام کردن دو محتوای نزدیک به هم از آن استفاده کنید.

امتیاز شما باعث دلگرمی ماست...

1401-11-24

12:12 قبل از ظهر

نوشته شده توسط تیم سئو آرتیمان وب

تیم سئو آرتیمان وب

این مقاله به کوشش تیم سئو آرتیمان وب تهیه شده است. شرکت دیجیتال مارکتینگ آرتیمان وب با بیش از 14 سال سابقه فعالیت در زمینه های طراحی وب سایت، طراحی گرافیک، سئو و بهینه سازی وب سایت با هدف گسترش، رشد و ایجاد کاربران هدف برای مجموعه ها در حال فعالیت می باشد.

مقالات پیشنهادی

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

مقالات مفید

نرخ پرش یا بانس ریت چیست
نرخ پرش یا بانس ریت

نرخ پرش یا بانس ریت چیست؟ آیا می دانید نرخ پرش یا بانس ریت چیست؟ نرخ پرش زمانی محاسبه می شود،

خدمات شرکت