سئو تکنیکال چیست؟
در پاسخ به این سوال که “سئو تکنیکال چیست؟” باید گفت، سئو تکنیکال یا Technical Seo فرآیندی می باشد، برای اطمینان از اینکه یک وب سایت با الزامات فنی موتورهای جست و جوی مدرن مطابقت دارد یا خیر. هدف از این نوع سئو، بهبود رتبه بندی ارگانیک و بهینه سازی زیر ساخت وب سایت می باشد. عناصر مهم در سئو تکنیکال شامل خزیدن ربات های گوگل، نمایه سازی، رندینگ و معماری وب سایت است.
چرا سئو تکنیکال مهم است؟
همان طور که در بالا اشاره شد، سئو تکنیکال در بهینه کردن رتبه سایت در گوگل تاثیر دارد. یعنی در ابتدایی ترین سطح، گوگل و سایر موتورهای جست و جو باید بتوانند صفحات وب سایت شما را پیدا کنند، بخزند، رندر و ایندکس کنند. فرض کنید در سایتتان محتواهای کاملا مفید و بی نقصی دارید، ولی زمانی که سئو تکنیکال را روی آن انجام ندهید، موتورهای جست و جوگر نمی توانند مطالب شما را درک کنند. در نتیجه محتوا سایت شما کمتر به کاربران نمایش داده می شود. می توان گفت، هرچه دسترسی گوگل به محتوای خود را آسانتر کنید، شانس بیشتری برای رتبهبندی خواهید داشت.
همچنین لازم به ذکر است، برای اینکه سایت شما به طور کامل برای سئو تکنیکال بهینه شود، باید صفحات سایتتان کاملا ایمن باشد، سایتتان برای گوشی های موبایل بهینه سازی شده باشد، سایت عاری از محتوا تکراری و بارگذاری سایت سریع باشد.
همچنین بهتر است بدانید، که علاوه بر تمرکز بر روی جزئیات فنی سایت، باید کاربرانی که از سایت شما بازدید و استفاده می کنند، نیز رضایت داشته باشند. تا بتوانید رتبه بالاتری بگیرید.
چک لیست سئو تکنیکال
در سطر زیر به فهرست مراحل مهمی که باید برای اطمینان از پیشرفت و انجام اصول سئو تکنیکال سایت خود انجام دهید، اشاره شده است. شما می توانید با انجام مراحل زیر، اطمینان حاصل کنید، که امنیت و ساختار سایت شما، انتظارات الگوریتم های های موتورهای جست و جو را برآورده می کند:
-
ریسپانسیو بودن سایت
طراحی وب سایت رسپانسیو به صورت خودکار طوری تنظیم می شود، تا کاربران بتوانند با هر دستگاهی وارد سایت شوند. همچنین بتوانند تمامی محصولات و خدمات سایت را مشاهده کنند. گوگل، سایت هایی را که از طراحی وب سایت رسپانسیو استفاده کرده اند، در رتبه بندی بالاتری قرار می دهد. در نتیجه اگر سایت شما رسپانسیو نباشد، گوگل آن را در رتبه بندی بالاتر قرار نمی دهد، که این موضوع باعث می شود رتبه سایت شما افت کند.
-
از SSL استفاده کنید
SSL به معنی لایه امنیتی سوکت ها می باشد. یعنی یک فناوری امنیتی است، که یک پیوند رمزگذاری شده بین سرور وب و مرورگر ایجاد می کند. به بیان دیگر یعنی از نفوذ به وب سایت از راه های مختلف جلوگیری می کند. سایتی که از SSL استفاده می کند، به راحتی قابل تشخیص است. یعنی URL وب سایت با «https://» به جای «http://» شروع می شود.
در سال 2014 گوگل اعلام کرد، که وبسایتهای امن HTTPS در نتایج جستجو بر وبسایتهای غیرایمن ترجیح داده میشوند. به همین خاطر باید زمانی که سایت خود را اندازی کردید، گواهی SSL را نصب کنید. زیرا علاوه براینکه از ایمن بودن سایت خود مطمئن می شوید، به گوگل نیز نشان می دهید، که به الگوریتم های آن احترام گذاشته اید.
-
کم کردن صفحات و یا محتواهای تکراری
محتوای تکراری می تواند برای کاربران یا در واقع الگوریتم های موتورهای جست و جو کمی گیج کننده باشد. یعنی ممکن است، ربات های گوگل برای خزیدن و رتبه بندی صفحات سایت شما دچار اشتباه شوند. به همین خاطر معمولا گوگل و بینگ به مدیران وب سایت توصیه می کند، از هر گونه محتوا تکراری پرهیز کنند. همچنین شما می توانید در محتواهای تکراری خود از عنصر پیوند متعارف استفاده کنید. با این کار تشخیص موتورهای جست و جو برای اینکه بدانند نسخه اصلی شما در کجا قرار دارد، راحت تر است.
-
سرعت سایت خود را افزایش دهید
موتورهای جست و جو سایت هایی را که سریع تر بارگذاری می شوند، در ارجحیت قرار می دهد. یعنی سرعت صفحه، یک سیگنال رتبه بندی مهم در نظر گرفته می شود. در واقع سرعت بهتر سایت برای بارگذاری، تجربه کاربران در استفاده از سایت شما را نشان می دهد. پس به این نتیجه می رسیم، که رضایت کاربران یکی از فاکتورهای مهم در رتبه بندی سایت شما توسط گوگل می باشد. در سطر زیر به چند راه برای افزایش سرعت سایت اشاره شده است:
- از یک ارائه دهنده سریع DNS استفاده کنید.
- استفاده کردن از سرویس هاستینگ با سرعت بالا
- به جای استفاده از چندین فایل CSS یا CSS درون خطی از یک فایل CSS یعنی کدی که برای اطلاع به مرورگر وب سایت استفاده می شود، استفاده کنید.
- استفاده از اسکریپتها و افزونهها را به حداقل برسانید
- صفحات وب را فشرده کنید
- از تصاویری با حجم کم و کیفیت خوب استفاده کنید
- کد سایت خود را کوچک کنید، یعنی سعی کنید از هرگونه شکسته شدن خط، فاصله غیر ضروری و تورفتگی در CSS ،HTML و جاوا اسکریپت خود جلوگیری کنید.
-
AMP را فعال کنید
AMP یک پروژه ای است، که تحت حمایت گوگل می باشد. هدف این پروژه سرعت بخشیدن به بارگذاری محتوا سایت در دستگاه های تلفن همراه می باشد. که از طریق استفاده از کد خاصی به اسم AMP HTML است. یعنی فعال کردن AMP باعث می شود، که تصاویر، متن و ویدئوهای سایت در بارگذاری از طریق دستگاه های گوشی دست نخورده باقی بماند. ولی نظرات، اسکریپت ها و فرم ها را از کار می اندازد. در نتیجه گاهی گوگل صفحات AMP را در نتایج برتر جست و جو خود قرار می دهد.
-
یک نقشه سایت XML ایجاد کنید
نقشه سایت XML فایلی می باشد، که به موتورهای جست و جو گر کمک می کند، تا وب سایت موردنظر را در حین خزیدن درک کند. به بیان دیگر نقشه سایت XML را مانند یک نقشه سایت جست و جو در نظر بگیرید. که به موتورهای جست و جو کمک می کند، تا بتوانند تشخیص دهند دقیقا هر صفحه در کجاست.
همچنین این نقشه سایت اطلاعات مفید دیگری در مورد هر صفحه در سایت شما، در اختیارتان قرار می دهد:
-
میزان اولویت آن صفحه در سایت شما را نشان می دهد.
-
زمان آخرین باری که یک صفحه تغییر می کند.
-
هر چندوقت یک بار به روز می شود.
-
سایت خود را در سرچ کنسول ثبت کنید
ابزارهای رایگان گوگل و مایکروسافت به ترتیب Google Search Console و Bing Webmaster می باشند. شما می توانید به کمک این دو ابزار وب سایت خود را در موتورهای جست و جو برای فهرست بندی، ارسال کنید.
یعنی زمانی که آماده هستید، تا وب سایت خود را راه اندازی کنید، باید نقشه سایت XML را به کنسول جست و جو گری گوگل و ابزار وب مستر ارسال کنید. بعد از ارسال سایت به این دو ابزار، آن ها می توانند در سایت شما بخزند و در نهایت شروع به نمایش نتایج از آن در نتایج جست و جو کنند.
همچنین بهتر است بدانید، که با انجام این کار شما می توانید از نظر موتورهای جست و جو عملکرد کلی سایتتان را در نظر بگیرید، بک لینک های سایت خود را مشاهده کنید، پیوندهای اسپم را رد کنید و….
-
از Structured Data استفاده کنید
Structured Data یا داده های ساختاریافته کدی می باشد، که شما به وب سایت خود اضافه می کنید. که به کمک آن موتورهای جست و جو گر می توانند محتوا موجود در سایت شما را بهتر درک کنند. همچنین باعث می شود، که موتورهای جست و جو بتوانند سایت شما را به صورت موثرتری فهرست کنند.
تفاوت سئو تکنیکال با سئو داخلی و سئو خارجی
سئو داخلی یا سئو آن پیج به مجموعه کارهایی گفته می شود، که در داخل سایت برای بهبود رتبه سایت انجام می شود. مانند تولید محتوا سئو شده، سئو تصاویر، لینک سازی داخلی و….
سئو خارجی به مجموعه کارهایی گفته می شود، که در خارج از سایت برای بهبود رتبه سایت انجام می شود. مانند بک لینک و….
اما همان طور که در بالا اشاره شد، از سئو تکنیکال برای بهبود سرعت و بهینه سازی سایت استفاده می شود، تا ربات های گوگل راحت تر بتوانند بخزند.
نتیجه گیری
در مقاله بالا به صورت کامل به سوال “سئو تکنیکال چیست؟” پاسخ داده شده است. شما می توانید با خواندن مقاله بالا با سئو تکنیکال و چک لیست آن به صورت کامل آشنا شوید.