هاتجر (Hotjar) چیست و چه کاربردی دارد؟
آیا می دانید هاتجر (Hotjar) چیست و چه کاربردی دارد؟ در حال حاضر ابزارهای فراوانی به کمک دیجیتال مارکترها آمدهاند که بررسی و تحلیل رفتار مخاطبان و مشتریان در سایت را تسهیل میکنند. هاتجر یکی از ابزارهای مهم و کاربردی است که برای آنالیز ورود کاربران و پیدا کردن علاقهمندیهای آنها استفاده میشود. کارشناسان دیجیتال مارکتینگ با کمک برنامه هاتجر میتوانند مسیر ورود و تعامل کاربران را در وبسایتهای مختلف بررسی کنند. در این مقاله از آرتیمان وب، شرکت طراحی سایت، قصد داریم به سوال هاتجر چیست پاسخ دهیم و مزیتهای کاربردی این نرمافزار پیشرفته را با هم بررسی خواهیم کرد. برای آشنایی بیشتر با هاتجر مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
تاریخچه هاتجر
شرکت هاتجر در سال ۲۰۱۴ توسط دکترDavid Darmanin تاسیس شد.Hotjar توسط بیش از ۱۰۰ عضو تیم در ۲۰ کشور کاملاً از راه دور اداره میشود و در بیش از ۵۰۰۰۰۰ سایت در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. هاتجر یک شرکت متعلق به بخش خصوصی است که برای ایجاد تحقیقات و بهینه سازی ابزار برای کسب و کار وب ساخته شده است. دارمانین همچنان مدیر ارشد شرکت است و در مارس ۲۰۱۹ جایزه کارآفرین سال را از آن خود کرد.
معرفی هاتجر
هاتجر یکی از ابزارهای لازم و ضروری برای هر کسب و کاری است. اگر شما قصد دارید در کسب و کار اینترنتی خود پیشرفت کنید، باید حتماً آن را داشته باشید. این ابزار برای تجزیه و تحلیل و بازخورد گرفتن از رفتار مشتریان است. به بیان ساده تر، هاتجر پیشرفته و قدرتمند می تواند صدای مشتریان را به گوش شما برساند. همین امر است که استفاده از آن را لازم و ضروری کرده است. هاتجر به صاحبان سایت کمک می کند تا از طریق داده ها و اطلاعاتی که از طریق ابزارهای سنتی به دست می آورند اطلاعات دریافتی خود را تکمیل کنند.
با کمک هاتجر و بعضی از ابزارها و افزونه ها می توان به خوبی مشتریان را درک کرد. در بعضی موارد اتفاقاتی در سایت ممکن است رخ دهد و شما دلیل این اتفاقات را متوجه نشوید. در این موارد است که هاتجر می تواند کمک حال شما باشد. این ابزار به آسانی میان آن چیزی که در سایت شما اتفاق می افتد و علت آن پیوند ایجاد می کند. البته کارایی این ابزار به این موارد ختم نمی شود. همچنین با کمک افزونه های نظر سنجی که روی سایت نصب می کنید به شما نشان می دهد که یک کاربر چه مسیری را در سایت شما طی کرده است. این موارد تنها بخش کوچکی از معرفی و قابلیت های این سیستم به حساب می آید.
دلایل استفاده از hotjar در وب سایت
اگر قصد بهبود وبسایت خود را دارید، قطعا موارد زیر برای شما از اهمیت بالایی برخوردار است :
- تحلیل و بررسی رفتار کاربر در سایت
- دید صحیح و درست از رابط کاربری وب سایت
- کسب اطلاعات درست از اتفاقاتی که در وب سایت رخ می دهد
- دیدن ویدئو رفتار کاربر در سایت
موارد ذکر شده از اصلی ترین دلایل استفاده از ابزار هاتجر در وب سایت است.
امکانات هاتجر چیست؟
ابزارهای هاتجر داده های کیفی را به شما ارائه می دهند. اطلاعات هاتجر به شما می گویند که کاربر در کدام بخش از سایت شما چه رفتاری نشان می دهد. این داده ها از تعدادی از ابزارها به دست می آیند و با تحلیل آن ها شما می توانید چیدمان سایت خود را تغییر دهید. این موارد شامل نقشه های حرارتی، ضبط اقدامات کاربران، قیف تبدیل، تحلیل فرمها و نظرسنجی از کاربران هستند. حالا که می دانید هاتجر چیست به بررسی امکانات آن می پردازیم:
نقشه حرارتی (Heat Map)
هیت مپ یا نقشه حرارتی یک نمایش گرافیکی از داده ها است، که در آن مقادیر با رنگ نشان داده می شوند. کاربرد آن برای تشخیص این است که چه چیزی در یک سایت یا صفحه محصول مفید است یا نیست. نقشه های حرارتی به شما این امکان را می دهند که علاوه بر بهبود تجربه کاربری و سئو سایت، عملکرد محصول خود را ارزیابی کنید و میزان تعامل مشتریان با سایت را افزایش دهید. نقشههای حرارتی بسته به کاربرد آن به سه دسته تقسیم می شوند:
نقشه حرارتی کلیکی (Click heatmap)
در این نقشه با استفاده از رنگهای مختلف به شما نشان داده میشود که رفتار کاربران به چه صورت بوده است. بخشهای قرمز، بخشهایی هستند که بیشترین درصد کلیک را به خود اختصاص دادهاند.
نقشه حرارتی حرکتی (Move heatmap)
شما با استفاده از این نقشه میتوانید دریابید که کاربران نشانگر موس خود را بیشتر در چه قسمتهایی از صفحه نگه داشتهاند. بدین وسیله شما به راحتی درمییابید که چه بخشهایی توانستهاند توجه کاربران را به خود جلب کنند.
نقشه حرارتی اسکرول (Scrollmap)
با این نقشه میزان Scroll کردن موس توسط کاربران نشان داده می شود. رنگ های قرمز در نقشه یعنی بخش هایی که توسط همه کاربران مشاهده شده و بخش های آبی تیره، بخش های کمتر مشاهده شده است. میزان scroll کردن به دو معنی است یا صفحه برای کاربران جذاب بوده و تا آخرین قسمت آن scroll کرده اند یا جذابیتی نداشته است که scroll کرده اند تا به آخر صفحه برسند و قسمت های جذاب سایت را ببینند.
تحلیل فرمها (Form Analysis)
از دیگر ویژگیهای هاتجر ارائه گزارش اختصاصی از فرمها و ارتباط کاربر با آنهاست. با دریافت این گزارش در خواهید یافت که چرا کاربران تمایلی به پر کردن و یا اتمام فرم مورد نظر شما نداشتهاند. فرمها در هاتجر دارای تحلیل اختصاصی هستند، که این ویژگی به شما کمک میکند تا فرمهای جذابتری برای دریافت بازخورد مطلوب نظرتان طراحی کنید.
ویدیو بازدید کاربر (Recording)
یکی دیگر از امکاناتی که تنها به کمک هاتجر میتوانید به آن دسترسی داشته باشید، ویدئوی نحوه بازدید کاربر از وبسایت است. از لحظهای که کاربر وارد وبسایت شما میشود، هاتجار میتواند از صفحه نمایشگر کاربر فیلم بگیرد و آن را ضبط کند و شما پس از مشاهده این فیلم دقیقا متوجه میشوید که کاربران شما چگونه با وبسایت شما تعامل دارند. با مشاهده ویدیوی بازدید کاربران مختلف از وبسایت اطلاعات مفیدی به دست میآورید و دقیقاً متوجه میشوید که یک کاربر به محض ورود به وبسایت تا لحظه خروج، چگونه با وبسایت تعامل دارد، چه بخشهایی نظر او را به خود جلب میکنند و کدام بخش از وبسایت شما نقص دارد و باعث خروج کاربر از وبسایت میشود.
قیف تبدیل (Conversion Funnel)
این ویژگی به شما کمک میکند بفهمید کاربران از کدام قسمت پیمایش خود، سایت را ترک کردهاند. به عنوان مثال، بعضی کاربران بعد از مشاهده چند صفحه، سایت را ترک میکنند و بعضی فقط با کمی اسکرول کردن، از سایت خارج میشوند. برای مشاهده این اطلاعات باید روی گزینه Funnels در منوی اصلی Hotjar کلیک کنید. وقتی متوجه شدید بیشترین خروج کاربران از روی کدام صفحات بوده، میتوانید برای جذب و رضایت مخاطب، آنها را تغییر دهید یا مجددا طراحی کنید.
نظرسنجی از کاربران (Surveys)
در آخرین سرویس هاتجر میتوان از کاربران در خود سایت یا در هاتجر توسط یک پرسشنامه، نظرسنجی کرد. این نظرسنجی میتواند اطلاعات بیشتری را نسبت به سرویس بازخورد به شما بدهد. اما بهدلیل سختی بیشتر، کاربران کمتری تمایل به پر کردن سؤالات آن دارند. این اطلاعات میتواند در طراحی تجربه کاربری و بهینه کردن نرخ تبدیل سایت کمک زیادی کند. برای استفاده از این سرویس در منو Hotjar روی Surveys کلیک کنید و سپس رویNew surveys بزنید.
چگونه از هاتجر استفاده کنیم؟
اکنون که با کاربردهای این ابزار آشنا شدید، نوبت به آن رسیده است که به شما نشان دهیم روش استفاده از ابزار هاتجر Hotjar چگونه است؟ اولین قدم این است که وارد این سایت به آدرس www.hotjar.com شوید و حساب کاربری بسازید. سپس به کمک سیستم Google Tag Manager یا ابزارهای مشابه (سیستم های مدیریت تگ پیشرفته) اقدام به نصب آن بر روی لپ تاپ یا کامپیوتر خود کنید. اکنون می توانید یک اشتراک خریداری کنید و سپس از بخش های مختلف آن نقشه های حرارتی را ببینید، نشست های ضبط شده را نگاه کنید یا حتی بررسی کنید که IP سایتتان فعال است یا بلاک شده است.
سخن پایانی
در این مطلب به بیان این موضوع پرداختیم که، هاتجر (Hotjar) چیست و چه کاربردی دارد؟ زمانی که شما درک بهتری از مخاطبان وبسایتتان داشته باشید، با مشخص کردن علایق و نیاز آن ها، موفقیت را در کسب و کار خود ارتقاء خواهید داد. همچنین، با توجه به برسیهایی که از کاربران در وبسایتتان انجام میدهید میتوانید با پوشش دادن نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت رضایت کاربران را به دست آورده و میزان بازدید روزانه کاربران از وبسایت را افزایش دهید.